گیاه خواری

جمع آوری و راهنمای مجموعۀای 1 تا 100 و بیشتر بهترین کتابها و غذاهای سالم، طبیعی، بهداشتئ، محصولات، خدمات، ویدئوها، کلاسهای آموزشئ، اطلاعات و غیره در رابطه با گیاه خواری ( با امکانات ارائه رایگان یا فروش برای دوستداران و دانش آموزان )

غذاهای سالم طبیعی و فواید آنها
خام گیاه خواری و اثرات آن بر سلامتی
رازهای زندگی سالم وطولانی 100 تا 120ساله

۱۰ آبمیوه طبیعی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با کرونا + AvayeMana Media + دستگاه ایمنی بدن انسان پیوسته در حال فعالیت است و به‌دنبال این است تا سلول‌هایی را که به‌طور طبیعی جزئی از بدن انسان نیستند، شناسایی کند. بنابراین باید دستگاه ایمنی بدن‌تان را همیشه قوی نگه دارید. برای این کار باید ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن را به‌ میزان کافی تأمین کنید. در این برنامه شما را با ۱۰ آبمیوه طبیعی سرشار از ویتامین آشنا خواهیم کرد که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند و در پیشگیری از ابتلا به بیماری ها (بویژه این روزها و کرونا) بسیار موثرند با ما همراه شوید… تهیه شده در گروه فرهنگی هنری آوای مانا گوینده و تهیه کننده : آوا زحمت کش سایت ما: www.AvayeMana.ir
تفاوت رژیم گیاه خواری با خام گیاه خواری چیست؟ کدام سالم تر است؟ – Vegan Diet and Raw Vegan Diet AvayeMana Media
گیاه خواری موضوع تازه‌ای در دنیا نیست. گیاه خواری تقریبا از ۷۰۰ سال‌ قبل از میلاد مسیح تاکنون در جهان دیده شده است و انواع مختلفی هم دارد. آدم‌ها به‌دلایل مختلفی به‌سراغ این سبک زندگی  می‌روند. برخی به‌دنبال  سلامتی ‌اند، برخی هم آن را به‌دلایل اخلاقی و حتی مذهبی دنبال می‌کنند. دوستداران حیوانات و محیط زیست  هم که گل سرسبد طرف‌داران گیاهخواری‌اند. هرچند گیاه خواری موضوع آشنایی است، مشتقات آن مثل خام گیاهخواری هنوز جنبه‌های مبهم و نامشخصی برای عموم دارد. برای روشن‌شدن موضوع، در این برنامه به تفاوت رژیم گیاه خواری  و خام گیاهخواری می پردازیم. با ما همراه شوید. تهیه شده در گروه فرهنگی هنری آوای مانا گوینده و تهیه کننده: آوا زحمت کش
کمبود ویتامین ب12 چه بر سر بدنمان می آورد؟ حکیم باشی hakim bashi
اسرار شگفت انگیز جوانه ها و باور های درست و غلط در مورد آنها حکیم باشی hakim bashi
معروفترین ادویه های جهان حکیم باشی hakim bashi
بهترین میوه برای تقویت سیستم ایمنی حکیم باشی hakim bashi
فواید کشمش برای بدنسازان و ورزشکاران [ طبیعی بیایید بالا] + FIT SANE

+++++

پیوندها

+++++++++

۱ اکتبر، روز جهانی گیاه خواری؛ چطور گیاهخوار شویم؟ + انواع گیاه خواری

روز جهانی گیاه خواری ۲۰۲۰، یکم اکتبر است که همزمان با ۱۰ مهر ۱۳۹۹ است. گیاه خواری انواع مختلفی دارد برخی افراد فقط گوشت را از برنامه غذایی خود حذف کرده‌اند ولی لبنیات و تخم مرغ هنوز بخشی از تغذیه آنهاست. برخی دیگر حتی محصولات حیوانی نظیر، لبنیات و عسل را نیز نمی‌خورند.

به گزارش ایمنا، روز جهانی گیاه خواری (world vegeterian day) از سال ۱۹۷۷ در سراسر جهان به رسمیت شناخته می‌شود. جامعه گیاه‌خواران آمریکا این روز را معرفی و اتحادیه بین‌المللی گیاه خواری آن را حمایت کرد.
هدف روز جهانی گیاه خواری

نامگذاری روز جهانی گیاه خواری با هدف رواج گیاه خواری، آگاهی بخشی به مردم نسبت به این شیوه از تغذیه، احترام به حیوانات و ترویج فرصت‌های بهبود زندگی در گیاه خواری است.
گیاه خواری چیست؟
اصطلاح گیاه خواری اولین بار در سال ۱۸۳۹ و به معنای “رژیم غذایی سبزیجات” استفاده شد. گیاه خواری به معنای عمل مخالفت با مصرف گوشت و می‌تواند شامل کنار گذاشتن محصولات جانبی ناشی از کشتار حیوانات نیز باشد.

++++++
گیاهخواری، ۱۰ نکته برای ورود به دنیای غذاهای گیاهی
چه در حال تلاش برای ورود آرام آرام به دنیای غذاهای گیاهی باشید چه در حال ایجاد یک تغییر کامل در رژیم غذایی خود، دانستن چند نکته می تواند مفید باشد.
۳) با غذاهایی شروع کنید که می‌شناسید و دوست دارید
+++++
با انواع و اقسام گیاه‌خواری آشنا شوید؛ آنها چه چیزهایی می‌خورند؟
انواع مختلفی از گیاه‌خواران با توجه به افکارشان وجود دارند:
گیاه‌خواری یکی از سبک‌ زندگی‌های پر طرفدار امروز است. ممکن است عسل و پنیر بخورند و گیاه‌خوار باشند، یا تخم‌مرغ بخورند و باز گیاه‌خوار باشند.
++++
رژیم گیاهخواری https://sabkezendegi.com
فواید گیاهخواری امروزه، بسیاری از افراد به رژیم گیاه‌خواری روی آورده‌اند. بهبود وضعیت سلامتی، اعتقادات مذهبی، نگرانی درباره رفاه حال حیوانات، استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها و هورمون‌های مختلف در روند پرورش دام و تمایل برای استفاده نکردن بیش از اندازه از منابع زیست محیطی از جمله دلایلی هستند که مردم را به گیاه‌خواری تشویق می‌کنند.

++++
رژیم گیاه خواری چگونه شما را لاغر می کند؟
تحلیل های انجام شده میان رژیم گیاهخواری و غیر گیاهخواری نشان می دهد افرادی که رژیم بر پایه گیاهی قرار داده اند خطر ابتلا به بیماری قلبی، سرطان، دیابت نوع ۲ و چاقی در آنها کمتر است و همچنین عمر طولانی تری هم خواهند داشت.
هیچ ضمانتی وجود ندارد که رژیم گیاه خواری سلامتی شما را بهبود ببخشد. در نهایت این بستگی به مواد خوراکی رژیم گیاهخواری افراد و همچنین واکنش نسبت به حذف تمام محصولات حیوانی دارد.

++++
میخوام گیاهخوار بشم !! ( راهنمای کامل گیاه خواری)
گیاهخوار شدن کار ساده ای نمی‌باشد ولی با انجام یک سری کارهای کوچک می توان آن را تحقق بخشید. انتظار نداشته باشید که یک شبه گیاهخوار شدن روی بیاورید و با تغییر در برنامه رژیم غذایی و حذف و اضافه یک سری از خوردنی ها باید یکسری مواد غذایی را به برنامه خود اضافه کنید تا سلامت بمانید. پس باید برنامه درستی را پیش بگیرید. اینجا تصمیم دارید یک گیاه خوار یا Veganism شوید اینجا یک راهنمای کامل آموزشی + لیست غذایی کامل و متنوعی از غذاهای مخصوص گیاه خواران در انتظار شماست.+
+++++
صادق هدایت | فواید گیاه خواری (کتاب گویا)

– YouTubewww.youtube.com › watch2:59:02
کتاب گویای فواید گیاه خواری – نویسنده: صادق هدایت. … صادق هدایت | فواید گیاه خواری (کتاب گویا)

+++

برنامه غذایی روزانه برای گیاهخواران؛ روشی برای لاغری و جوانی؟/ قسمت اول

برنامه غذایی روزانه برای گیاهخواران؛ روشی برای لاغری و جوانی؟/ قسمت اول

 این روزها در مورد گیاهخواری و رژیم های مرتبط با آن زیاد می شنویم. برخی این رژیم ها را به دلایل و عقاید معنوی دوست دارند و عده ای هم دنبال این هستند که از راه آنها به جوان سازی پوست و کاهش وزن و سم زدایی بدن شان برسند. اما گیاهخواران در طول روز چه غذاهایی می خورند؟

+++++

Best 100 Natural Health Foods, Books, eBooks, Information, Products and Services
plus lots of Promotional Contents Free for all Visitors

Natural Health Foods, Raw Foods, Vegan Foods, Vegetarians Foods, Paleo and Keto Diet and TIME 100 Most Healing Foods,
Natural Foods Books, supplement, EquipmentProducts and Services and
Four Seasons Growing and Using Green Vegetables and also
Centenarians Food Info Plus

+++++

فواید گیاهخواری – کافه کتاب بهبودی
فوائد گیاهخواری by Sadegh Hedayat
کتاب صوتی فواید گیاهخواری - YouTube
گیاهخواری
کتاب رایگان 101 دلیل برای اینکه من گیاه خوار هستم pdf | دانلود رایگان کتاب|دانلود  کتاب صوتی| پانته آ
اسرار گیاهخواری , گیاهخواری , سید روزبه بحرالعلومی
لیست قیمت کتاب گیاهخواری (غذاهای اصلی بدون گوشت) | ترب
کتاب راهنمای جامع گیاه خواری در ورزشکاران استقامتی با تاکید بر اهمیت  ویتامین ها و مواد معدنی
تاریخچه گیاهخواری وگانیسم - مدرسه وگانیسم
گیاه خواری و طبیعت آدمی - شهر کتاب آنلاین
دانلود کتاب گیاهخواری؛ بهترین راه به سوی کمال
صد سال عمر طبیعی یا بازگشت به اصل با گیاهخواری

کتابخوانی خام گیاهخواری راه طلایی – راه طلایی
کتاب فواید و مضرات خام خواری و گیاه خواری اثر هانیه صفری انتشارات زرقلم -  پنزاد

+++++++++++++++++++

++++

گیاه‌خواری از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

گیاه‌خواری یا سبزی‌خواری به معنای پرهیز از خوردن گوشت جانوران است که ممکن است شامل پرهیز از غذاهایی مانند شیر، فراورده لبنی، تخم‌مرغ و عسل که خاستگاه جانوری دارند نیز بشود. چندین نوع گیاه‌خواری وجود دارد که بسته به نوع آن، جهت‌گیری گیاه‌خواران در برابر حیوانات دامی و فراورده‌های دامی متفاوت است. عده‌ای از گیاه‌خواران در کنار نخوردن یا کمتر خوردن فراورده‌های جانوری با آزار و کشتار آن‌ها نیز مخالفند.

برخی از گیاه‌خواران از پوشیدن لباس‌هایی مانند چرم، ابریشم و خز که از کشتن جانوران به دست آمده نیز پرهیز می‌کنند. در وگانیسم (Veganism) که گاهی «گیاه‌خواری مطلق» هم نامیده می‌شود از همه فراورده‌های جانوری، چه از کشتن جانوران به دست آمده باشند و چه با بهره‌گیری از آن‌ها (مانند لبنیات، تخم‌مرغ، عسل و…) پرهیز می‌شود.

امروزه در همهٔ کشورهای جهان گیاه‌خواران وجود دارند و در بعضی کشورها همانند هند، گیاه‌خواری دارای ریشه‌های تاریخی و مذهبی است.

با این‌که در پیش گرفتن رژیم گیاه‌خواری به شیوه‌های گوناگونی امکان‌پذیر است اما وجه مشترک تمام این شیوه‌ها پرهیز از خوردن گوشت جانور خون‌گرم است.

دسته‌بندی

گیاه‌خواران بر اساس نوع طرز فکر و هدفشان از گیاه‌خواری به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

وگانیسم (Veganism)

یک روش تغذیه و زندگی است که هدف آن حذف هر نوع محصول حیوانی چه در غذا و چه در مواد مصرفی است. مهم‌ترین دلایل گرایش به وگانیسم افراد، مسائل اخلاقی یا رعایت حقوق حیوانات، حفاظت محیط زیست، حفظ سلامتی، مسائل معنوی یا مذهبی است. بسیاری از افراد وگان با پرورش صنعتی حیوانات و آزمایش روی حیوانات مخالف هستند. از مهم‌ترین محصولات حیوانی که پاک گیاه‌خواران یا وگان‌ها از مصرف آن‌ها خودداری می‌کنند می‌توان به انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…)، لبنیات، تخم‌مرغ، عسل، ابریشم، چرم، خز، و… و نیز محصولاتی که در آن‌ها از فراورده‌های حیوانی (مانند ژله که از ژلاتین به‌دست می‌آید) استفاده شده‌است اشاره کرد.

خام‌گیاه‌خواری (Raw Veganism)
سبدی از میوه‌های تازه

در خام گیاهخواری هم افراد تقسیم بندی به گروه های مختلفی می شوند که اعتقادات متفاوتی دارند، اما به طور کلی در این روش گوشت، لبنیات و فراورده‌های آن و تخم‌مرغ به هیچ نوع و صورتی مصرف نمی‌شود. خام گیاه‌خواران از مواد محرکه مانند قهوه، چای، نوشیدنی‌های الکلی، یا سیگار خودداری می‌کنند و آن‌ها را به کار نمی‌برند. غذای مصرفی این افراد شامل انواع میوه، سبزی یا سالاد، آجیل و خشکبار مانند مغز گردو، پسته، فندق، بادام، کنجد و انواع جوانه‌ها از قبیل جوانه گندم، عدس، ماش، نخود، سویا و مواد قندی نظیر کشمش، خرما، انجیر و شکر قهوه‌ای و عسل بعضی از خام گیاهخواران که وگان کامل هستند از عسل استفاده نمیکنند و عسل را غذای طبیعی انسان نمیدانند و غیره است که به صورت خام و طبیعی مصرف می‌نمایند که می‌توان آن‌ها را به صورت غذاهای ترکیبی درآورده و مصرف کرد.

فروگنیسم (Fruganism)

این دسته از وگان‌ها که تنها از میوه‌ها و محصولات گیاهان استفاده می‌کنند. فروگن‌ها بر این باورند که حیات گیاهان نیز به اندازهٔ حیات حیوانات محترم است. آن‌ها علاوه بر این که مصرف محصولات حیوانی را تحریم می‌کنند، آن دسته از محصولات گیاهی که باعث مرگ یا آسیب‌دیدگی گیاهان می‌شود را نیز مورد استفاده قرار نمی‌دهند. فروگن‌ها بر خلاف خام‌گیاه‌خواران از غذاهای پخته نیز بهره می‌برند.[۲]

گیاه‌خواری حاوی شیر و تخم مرغ (Ovo-lacto vegetarianism)

گیاه‌خوارانی که انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) مصرف نمی‌کنند اما تخم‌مرغ و لبنیات مصرف می‌کنند.

زرده گیاه‌خواری (Ovo vegetarian)

گیاه‌خوارانی که انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) و لبنیات مصرف نمی‌کنند اما تخم‌مرغ مصرف می‌کنند.

شیر گیاه‌خواری (lacto-vegetarian)

گیاه‌خوارانی که انواع گوشت (گوشت قرمز، مرغ، آبزیان، ماکیان و…) و تخم‌مرغ مصرف نمی‌کنند اما لبنیات مصرف می‌کنند.

گیاه‌خواری زیست‌محیطی (Environmental vegetarianism)

این گیاه‌خواران این رژیم غذایی را با هدف بهبود شرایط محیط زیست انجام می‌دهند.

نیمه گیاه‌خواری (Semi-Vegetarian یا flexitarian)

گیاه‌خوارانی که گاهی و به مقدار کم از انواع گوشت استفاده می‌کنند. پسکیترینیسم، پولوترینیسم و پولوپسکیترینیسم برخی از انواع نیمه گیاه‌خواری هستند.

گیاه‌خوارانی که گوشت دریایی مانند ماهی و صدف دریایی مصرف می‌کنند و به دو گروه تقسیم می‌شوند.

  • کسانی که -جز گوشت محصولات دریایی- محصولات گوشتی و غیر گوشتی دیگر حیوانات را مصرف نمی‌کنند.
  • کسانی که -جز گوشت محصولات دریایی- محصولات گوشتی حیوانات را مصرف نمی‌کنند اما محصولات غیر گوشتی حیوانات را مصرف می‌کنند.

گیاه‌خوارانی که گوشت مرغ و سایر طیور اهلی را مصرف می‌کنند.

  • پولوپسکیترینیسم (pollo-pescetarianism)

گیاه‌خوارانی که دلایلی چون دلایل اخلاقی و زیست‌محیطی، گوشت مرغ و ماهی مصرف می‌کنند اما گوشت قرمز نمی‌خورند و می‌توان آن‌ها را غیرپستاندار خوار نامید.

گیاه‌خواری اقتصادی

کسانی که به دلیل اجبار اقتصادی یا انتخاب عمدی شکل زندگی ساده، به گیاه‌خواری رو آورده باشد، در دستهٔ گیاه‌خواران اقتصادی جای می‌گیرند.

گیاه‌خواری اخلاق محور

از جمله مهم‌ترین و سابقه‌دارترین دلایل برای گیاه‌خواری ملاحظات اخلاقی است. بیشتر کسانی که گیاه‌خواری را برمی‌گزینند، می‌گویند: «ما انسان‌ها حق نداریم بدون دلیل موجه به سایر حیوانات رنج وارد کنیم یا نباید به صرف عادت و علاقه، رژیم غذایی‌ای را انتخاب کنیم که محیط زیست را به خطر می‌اندازد.» سید حسن اسلامی اردکانی به ابعاد دیگری مانند کاهش خشونت هم اشاره کرده‌است.

کنفسیوس فیلسوف چینی نیز می‌گوید: «هرکس یک بار فریاد حیوانی در حال کشته شدن را شنیده باشد، هرگز گوشت نمی‌خورد».

فواید

خوردنی‌های گیاهی گوناگون

از آن‌جایی که بیشتر گیاه‌خواران از منابع یا غذاهای حیوانی استفاده نمی‌کنند و نیز با توجه به این‌که کلسترول یکی از انواع چربی‌هایی است که تنها در منابع حیوانی وجود دارد، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که سطح کلسترول خون گیاه‌خواران پایین بوده و این امر می‌تواند سبب جلوگیری از بیماری‌هایی همچون فشار خون، انسداد عروق و سکته قلبی شود. امروزه ثابت شده کسانی که به مقدار زیاد از فراورده‌های گوشتی بهره می‌برند بیشتر مستعد ابتلاء به بیماری‌های قلبی، کلیوی و سرطان‌ها هستند.

همچنین کمبود چربی در رژیم گیاه‌خواری سبب جلوگیری از چاقی و چربی خون و همچنین پیامدهای ناشی از آن از جمله سرطان پروستات می‌شود و نیز به علت بالا بودن میزان فیبر غذایی از یبوست و بروز سرطان روده بزرگ جلوگیری می‌کند.

پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه‌خواری می‌تواند کلید زندگی طولانی باشد. بر پایهٔ این بررسی‌ها، کاهش مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت می‌تواند روند پیر شدن را در انسان کاهش داده و امید به زندگی را نیز به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. دانشمندان سال‌هاست که اعتقاد دارند رژیم‌های غذایی کم کالری که میزان مصرف کالری در آن‌ها تقریباً ۶۰ درصد رژیم‌های امروزی است می‌تواند منجر به افزایش عمر انسان‌ها شود. اما دانشمندان انگلیسی کشف کردند که کلید زندگی طولانی کاهش میزان مصرف پروتئین است و نه کاهش مجموع کالری دریافتی انسان‌ها. به این ترتیب بر اساس کشف جدید، مردم بدون نیاز به کاهش میزان کالری که در طول روز مصرف می‌کنند می‌توانند با مصرف کمتر مواد پروتئینی مانند گوشت، ماهی و… عمر خود را افزایش دهند. پزشک ماتیو پایپر از دانشگاه کالج لندن در این‌باره گفت: «رژیم‌های غذایی مبتنی بر گیاه‌خواری یکی از روش‌های رسیدن به این هدف است. پژوهش‌های ما نشان می‌دهند که کاهش ۳۰ درصدی میزان کالری مصرفی در طول روز می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان و حملات قلبی را نزدیک به ۵۰ درصد کاهش داده و طول عمر انسان‌ها را یک سوم افزایش دهد.» دانشمندان با انجام پژوهش‌هایی روی مگس‌های میوه متوجه شدند اسیدهای آمینه تأثیر زیادی روی طول عمر انسان‌ها دارند. به‌ویژه تغییر در میزان مصرف یک آمینو اسید به نام متیونین بسیار در افزایش طول عمر مؤثر بوده‌است. اگرچه بین انسان‌ها و مگس‌ها تفاوت‌های زیادی وجود دارد، اما محققان معتقدند نتایج این آزمایش‌ها در دستهٔ عمده‌ای از حیوانات گوناگون و هم‌چنین روی انسان‌ها صدق می‌کند. متیونین در شکل‌گیری بسیاری از پروتئین‌ها لازم است. این ماده به‌طور طبیعی در غذاهایی مانند ماهی، گوشت و تنقلات وجود دارد.

به باور انجمن تغذیه آمریکا (ADA) رژیم‌های غذایی گیاه‌خواران، شامل گیاه‌خواران کامل یا وگان‌ها، سالم هستند و نه‌تنها مواد مغذی لازم برای بدن را تأمین می‌کنند بلکه در پیشگیری و درمان بیماری‌هایی همچون چاقی، دیابت و برخی سرطان‌ها نیز سودمندند.

طول عمر

خوردنی‌های گیاهی گوناگون

یک فراتحلیل در سال ۱۹۹۹ نتایج ۵ پژوهش غربی را در این زمینه ترکیب کرد. این فراپژوهش، میزان مرگ‌ومیر را این‌گونه گزارش کرد (اعداد کوچک‌تر به معنای مرگ‌ومیر کم‌تر می‌باشد): در بین افراد ماهی‌خوار ۰٫۸۲، گیاه‌خواران ۰٫۸۴، گوشت‌خواران گه‌گاهی ۰٫۸۴، گوشت‌خواران منظم و وگان‌ها هم بیشترین میزان مرگ‌ومیر به اندازهٔ ۱ را داشتند. این مطالعه تعداد مرگ‌ها را در هر دسته گزارش کرده‌است و انتظار طیف‌هایی از خطاها را دارد که برای هر نسبت و تنظیماتی که روی داده‌های صورت گرفته‌است، ممکن است روی دهد. به هر حال «مرگ‌ومیر کم‌تر، بسیار بخاطر رواج (به نسبت) کم دخانیات در این گیاه‌خواران بوده‌است.» در دلایل اصلی مرگ که پژوهش شده‌اند، تنها یک تفاوت در میزان مرگ‌ومیر به رژیم غذایی نسبت داده می‌شود که: «گیاه‌خواران در مقایسه با گوشت‌خواران به میزان ۲۴٪ مرگ‌ومیر کم‌تری بر اثر بیماری‌های ایسکمیک قلب داشته‌اند و هیچ ارتباطی بین رژیم غذایی گیاه‌خواری با دیگر دلایل عمدهٔ مرگ برقرار نشد.»

در «مرگ‌ومیر گیاه‌خواران بریتانیایی»، نتیجهٔ مشابهی به دست آمد: «گیاه‌خواران بریتانیایی مرگ‌ومیر کم‌تری در مقایسه با مردم عادی دارند. نرخ مرگ آن‌ها مانند افراد غیرگیاه‌خوار قابل مقایسه (هم‌تراز) با آن‌هاست که نشان می‌دهد، بیشتر این برتری می‌تواند به فاکتورهای سبک زندگی نامربوط به رژیم غذایی نسبت داده شود، مثل رواج کم‌تر دخانیات و وضعیت اجتماعی، اقتصادی عموماً بالای آن‌ها، یا جنبه‌های رژیم غذایی آن‌ها غیر از پرهیز از گوشت و ماهی.»

پژوهش بهداشت و تندرستی اَدوِنتیست، پژوهش در جریانی است از امید به زندگی در بین ادونتیست‌های روز هفتم. این تنها پژوهشی است در بین دیگر پژوهش‌ها که گواه مثبتی را برای گیاه‌خواری دارد. محققین یافته‌اند که ترکیب سبک‌های زندگی مختلف می‌تواند امید به زندگی را تا به اندازهٔ ۱۰ سال تحت تأثیر قرار دهد. در بین سبک‌های زندگی مختلف بررسی شده، رژیم غذایی گیاه‌خواری، تخمین زده شد که حدود ۱٫۲ تا ۲ سال به زندگی بیفزاید.

پژوهش بهداشت و تندرستی ادونتیست، در یک پژوهش دیگر نیز به کار گرفته شده‌است با نام «آیا مصرف کم گوشت، امید به زندگی را در انسان‌ها افزایش می‌دهد؟» که توسط ژورنال آمریکایی تغذیهٔ پزشکی منتشر شده‌است. این فراپژوهش نتیجه گرفت که مصرف کم گوشت (کم‌تر از یک‌بار در هفته) و دیگر انتخاب‌های سبک زندگی به میزان قابل توجهی امید به زندگی را افزایش می‌دهد.[۴۱] این پژوهش نتیجه گرفت «یافته‌ها از یک دستهٔ بزرگسالان سالم این احتمال را بالا می‌برد که پیروی طولانی مدت (≥۲ دهه) از یک رژیم گیاه‌خواری می‌تواند بعداً به میزان قابل توجه ۳٫۶ سال افزایش در امید به زندگی ایجاد کند.» به هرحال این مطالعه همچنین نتیجه گرفت «بعضی از چند سانی‌ها در مزیت بقا در گیاه‌خواران ممکن است بر اثر تفاوت‌های چشم‌گیر در بین پژوهش‌ها در این موارد بوده باشد: تطبیق‌های آماری، تعریف گیاه‌خواری، خطای اندازه‌گیری، توزیع سن، تأثیر داوطلب سالم و خوردن غذاهای گیاهی خاص توسط گیاه‌خواران». این پژوهش جلوتر می‌گوید: «این مسئله، این احتمال را بالا می‌برد که یک الگوی غذای کم گوشت و پرگیاه ممکن است عامل محافظتی علّی درست باشد، به جای تنها حذف گوشت از رژیم غذایی» در یک مرور اخیر بر پژوهش‌های مربوط به الگوهای رژیم کم‌گوشت در ارتباط با مرگ ومیر به هر علتی، سینگ (Singh) یادآور می‌شود که «۵ تا از ۵ پژوهش اشاره می‌کنند که بزرگسالانی از یک الگوی کم گوشت و پرگیاه پی‌روی کرده‌اند، نسبت به الگوهای دیگر خوردن، کاهش قابل توجه یا به‌طور حاشیه‌ای قابل توجهی (marginally significant) در ریسک مرگ و میر را تجربه می‌کنند»

مطالعه‌های آماری، همچون مقایسهٔ امید به زندگی با محل زندگی و رژیم غذایی محلی در اروپا هم، امید به زندگی را به میزان قابل توجهی در جنوب فرانسه بیشتر یافته‌اند، که در آن‌جا رژیم غذایی مدیترانه‌ای کم گوشت و پر گیاه معمول است، در مقایسه با شمال فرانسه که در آن رژیم با محتوای گوشتی زیاد معمول است.

یک پژوهش توسط انستیتو داروهای پزشکی و پیش‌گیرنده و انستیتو شیمی تنکرد شناختی به مشاهدهٔ یک گروه ۱۹ نفره گیاه‌خواران (شیرزرده گیاه‌خوار) پرداخت و از یک گروه مقایسهٔ ۱۹ نفره از همه‌چیزخواران انتخاب شده از همان منطقه استفاده کرد. یافته‌های این پژوهش نشان‌دهنده این است که این گروه گیاه‌خواران (شیرزرده گیاه‌خوار) در مقایسه با گروه غیر گیاه‌خوار، میزان کربوکسی متیلیزین (carboxymethyllysine) پلاسما و محصول‌های نهایی گلیکاسیون پیشرفته (advanced glycation endproducts) (AEGs) قابل توجهی بیشتر داشته‌اند.[۴۳] کربوکسی متیلیزین یک محصول گلیکاسیون (glycation) است که نشان‌دهندهٔ یک معیار استرس اکسیدگر و آسیب طولانی مدت به پروتئین‌ها در افزایش سن آترواسکلروزیس (atherosclerosis) و دیابت است. «محصول نهایی گلیکاسیون پیشرفته (AEG) ممکن است نقش مهم معکوسی بازی کنند در آترواسکلروزیس، دیابت، افزایش سن و خرابی مزمن کلیه (chronic renal)»

بزرگترین پژوهش (تا به حال) رژیم غذایی در مقابل طول عمر و یک میزبان (host) بیماری‌های غربی، پروژهٔ چین (China Project) بوده‌است که یک «بررسی نرخ مرگ برای ۱۲ نوع مختلف سرطان برای بیش از ۲۴۰۰ بخش و ۸۸۰ میلیون نفر (۹۶٪) از شهروندان این بخش‌ها» بوده‌است که ترکیب شده بود برای مطالعهٔ رابطهٔ بین نرخ‌های مرگ‌ومیر مختلف و انواع رژیم غذایی، سبک زندگی و ویژگی‌های زیست‌محیطی در ۶۵ بخش بیشتر شهرنشین چین که به صورت اشتراکی توسط دانشگاه کُرنِل (Cornell) و دانشگاه آکسفورد و آکادمی داروهای پیش‌گیرندهٔ چین در طول ۲۰ سال انجام شد. رابطه‌ای قوی میان میزان مصرف و نتیجه (dose-response relationship) بین میزان غذای حیوانی در رژیم غذایی و دلایل اصلی مرگ‌ومیر مانند بیماری قلبی، دیابت و سرطان یافت شد.

جنسیت

یک پژوهش در سال ۱۹۹۲ که توسط بنیاد پژوهش‌های یانکلوویچ صورت گرفت حاکی از آن بود که از ۱۲٫۴ میلیون نفری که در آمریکا خودشان را گیاه‌خوار معرفی می‌کنند، ۶۸٪ زن و ۳۲٪ درصد مرد هستند. دلیل تعداد بیشتر زنان گیاه‌خوار نسبت به مردان گیاه‌خوار آن است که مهم‌ترین دلیل گرایش به گیاه‌خواری مسئله تندرستی است؛ چیزی که توجه به آن در زنان بیشتر از مردان است.

مسئله جنسیت گیاه‌خواران همچنین مورد چندین بررسی علمی قرار گرفته‌است. از دیدگاه انسان‌شناسانه، از آن‌جا که اغلب مردان بوده‌اند که به شکار می‌رفتند و این نیاز به انرژی و پروتئین بیشتر داشته‌است، بخش بزرگتری از شکار را اختیار می‌کردند و در اصطلاح، «تکه بزرگ گوشت» را می‌خوردند. تصور «مردانه» بودن خوردن گوشت باعث شده‌است که در بعضی جوامع، گیاه‌خواری به عنوان عملی «زنانه» تلقی شود که در کنار فمینیسم و هواداری از محیط زیست قرار می‌گیرد. در چنین دیدگاهی، «مردان راستین» خود را از خوردن گوشت منع نمی‌کنند.

نقدی بر گیاه‌ خواری

بنا بر برخی دلایل، عده‌ای رژیم گیاه‌خواری را توصیه نمی‌کنند و با آن مخالفت می شود.

  • به علت عدم مصرف محصولات حیوانی، به‌خصوص در گیاه‌خوارانی که از هیچ‌یک از فراورده حیوانی استفاده نمی‌کنند، احتمال کمبود ویتامین‌های ب۱۲ و دی، آهن، روی، کلسیم و آمینواسیدهای ضروری افزایش می‌یابد و گیاه‌خواران را نیازمند مصرف مکمل برای جبران این نیازها می‌کند.
  • در همهٔ مطالعاتی که در سال‌های اخیر برای تأیید سودمندی گیاه‌خواری در مقابل همه‌چیزخوار انجام گرفته باید توجه کرد که علت اصلی این تفاوت‌ها، مصرف گوشت یا محصولات جانوری نیست بلکه مصرف بالای چربی‌های اشباع، کلسترول، خوردن غذاهای ناسالم و فرآوری شده و از همه مهم‌تر سبک زندگی امروزی، یعنی کم شدن فعالیت بدنی است و مصرف درست و به اندازهٔ پروتئین حیوانی همانند پروتئین گیاهی موجب کاهش وزن، بهبود سلامت ماهیچه‌ها و استخوان‌ها، کاهش فشار خون و دیابت می‌شود.
  • بسیاری از محققان بر این عقیده‌اند که دلیل اصلی کاهش انواع بیماری‌های مزمن در گیاه‌خواران، صرفاً گیاه‌خواری و پرهیز از محصولات گوشتی نیست، بلکه به این خاطر است که معمولاً کسانی که سبک زندگی گیاه‌خواری را برمی‌گزینند نگرش متفاوتی به زندگی و سلامت دارند. یعنی به تغذیه خود بیشتر توجه می‌کنند، محصولات غذایی سالم‌تری می‌خورند، بیشتر ورزش می‌کنند و بیشتراز نوشیدنی الکل و سیگار پرهیز می‌کنند.
  • برخی استدلال می‌کنند که آناتومی بدن انسان از جمله شکل آرواره‌ها و دستگاه گوارش شبیه به جانوران گیاه‌خوار یا حتی پستانداران گیاه‌خوار است. اما حیوانات گیاه‌خوار، لوله گوارش طولانی‌تری نسبت به همه چیز خواران و گوشت‌خواران دارند و قادر هستند سلولز (ماده اصلی دیواره سلول گیاهی) را هضم کنند. مطالعات نشان می‌دهند که اجداد انسان امروزی همه‌چیزخوار بوده و از تمام محصولات غذایی؛ گوشت، دانه‌های روغنی، میوه و سبزیجات استفاده می‌کرده‌است. یکی از دلایل رشد مغز انسان به نسبت سایر پستانداران از جمله نخستی‌سانان، به عنوان نزدیک‌ترین راسته جانوری به انسان، مصرف مواد غذایی سرشار از پروتئین بوده‌است.
  • به تصور برخی، گیاه‌خواری می‌تواند باعث نجات کره زمین و محیط زیست از گرمایش و فرسایش شود. اما اگر تولید صنعتی مواد غذایی برای سیر کردن جمعیت هفت میلیارد نفری جهان با ملاحظات زیست‌محیطی همراه نباشد مشکل حل نمی‌شود. استفاده وسیع از آفت‌کش‌ها و کودهای شیمیایی، سیستم آبیاری اشتباه و عوامل دیگر هم نقش زیادی در آسیب زدن به منابع کره زمین دارند. به فرض گیاه‌خوار شدن تمامی ساکنان زمین، باید محصولات حیوانی را با گیاهی جایگزین کرد که خود این گیاهان هم، خاک، آب، منابع کره زمین و زیستگاه‌هایی جانوری را در معرض خطر قرار می‌دهد. (یادداشت: در این استدلال گفته نشده‌است که غذای اصلی حیواناتی که گوشت و سایر فرآورده‌هایشان مصرف می‌شود، از گیاهان است. برای مثال در زمینی که علوفه برای دامداری‌ها کاشته می‌شود تا دام‌ها مصرف کنند و فربه شوند، می‌توان گیاهان مورد نیاز انسان‌ها را کاشت)

بررسی دانشگاه کرنل آمریکا نشان می‌دهد، استفاده از عادت‌های طولانی مدت گیاه‌خواری در چند نسل سبب جهش ژنتیکی می‌شود و به دنبال آن خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. جهش ژنی سبب تولید اسید آراشیدونیک (اسیدهای چرب اشباع نشده) می‌شود که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان و بیماری‌های عفونی را افزایش دهد. جهش ژنی همچنین مانع از تولید اسید چرب امگا ۳ می‌شود که از قلب حفاظت می‌کنند. گیاه خواران ۴۰ درصد بیشتر از گوشت خواران در معرض ابتلا به سرطان روده قرار دارند.[۴۸]

دین

آیین هندو سالاد میوه هندی

دلیل گیاه‌خواری در هندوئیسم به منظور رعایت آهیمسا (عدم خشونت) است. بنابر اصل آهیمسا، لطف انسان‌ها می‌بایست تمام مخلوقات خداوند را دربر گرفته و تنها محدود به همنوع نباشد و بنابراین کشتن جانوران برای رفع گرسنگی هیمسا (خشونت) محسوب می‌شود.

آیین زرتشت

در دین مزدیسنا در ماه ۴ روز (به‌طور تقریبی هر هفته یک روز) وجود دارد که پیروان این آیین در آن روز از شکار، کشتن و خوردن گوشت پرهیز می‌کنند. در این روز زرتشتیان غذاهای گیاهی پخته و بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده می‌کنند. به این روزها نبر می‌گویند که در تقویم زرتشتی مشخص شده‌است. این کار با هدف حفظ حیوانات از نابودی و احترام به حقوق آن‌ها و سلامتی بدن انسان انجام می‌گیرد.

آیین اسلام

در دین اسلام گیاه‌خواری وجود ندارد و راجع‌به آن هیچ صحبتی نشده‌است. خوردن گوشت جانوران حلال گوشت در صورتی که جانور مردار نباشد و «از راه مشروع» کشته شود( ذبح اسلامی )مجاز می‌باشد.

از علی بن ابی‌طالب که از بزرگان این آیین است نقل شده که «شکم خود را گورستان جانوران نکنید». البته همچنان این موضوع که این منابع طبق چه اسنادی چنین نقل کرده اند مورد بحث است.

پیامبر اسلام در احادیث زیادی از پرخوری گوشت مسلمانان را منع کرده‌است، مثلاً جایی نقل است که به فرزندان خود بیشتر از یک‌بار در هفته گوشت ندهید.

در میان عارفان اسلامی نیز کسانی همچون رابعه عدویه از کشتن و خوردن جانوران سر باز می‌زده‌اند.

مسلمانان از دیدگاه دین و شریعت آزاد هستند تا گوشت‌خوار یا گیاه‌خوار باشند و نیز دارای سازمان جهانی گیاه‌خواران مسلمان‌اند. عده‌ای از مسلمانان نیز ترجیح می‌دهند برای پرهیز از خوردن گوشتی که به حلال بودن آن اطمینان ندارند، در رستوران‌های کشورهای نامسلمان گیاه‌خواری کنند.

آیین یهودیت

گیاهخواری یهودی تعهدی به گیاهخواری است که به اخلاق یهود یا هویت یهودی مرتبط است. گیاهخواران یهودی غالباً اصول یهودیان راجع به رفاه حیوانات ، اخلاق محیطی ، خصوصیات اخلاقی و سلامتی را از دلایل پذیرش گیاه خواری یا رژیم وگان عنوان می کنند.

تعدادی از دانشمندان دین یهودیت مانند یوسف آلبو گیاه‌خواری را به عنوان یک کمال مطلوب از نظر اخلاقی، نه فقط به دلیل نگرانی برای رفاه حیوانات، به دلیل این‌که بر شخصیت کسی که حیوانات را ذبح می‌کند تأثیر منفی می‌گذارد معرفی کرده‌اند.

یهودیان نیز دارای سازمان جهانی گیاه خواران یهودی هستند.

آیین بهائیت

عبدالبهاء (فرزند بنیانگذار بهائیت) می‌گوید: «حقیقتش این است که خوردن حیوانی شایسته نیست؛ امّا انسان خود را بی‌جهت مبتلا کرده و عادّی شده‌است. این است که نهی آن عجالتاً ممکن نیست.»

«در مستقبل ایّام خوراک انسان عبارت از میوه‌ها و حبوبات خواهد بود. وقتی خواهد آمد که دیگر گوشت تناول نشود. علم پزشکی کنونی در مرحلهٔ طفولیت است. با وجود این مبرهن گشته که غذای طبیعی ما چیزی است که از زمین پرورده شود.»

«وقتی نوع بشر کاملاً پیشرفت نماید و ترقّی کند خوردن گوشت به تدریج متوقف گردد.»

«… انسان محتاج و مجبور به خوردن گوشت نیست. اگر ابداً گوشت نخورد، باز در نهایت خوشی و قوّت زندگانی نماید… فی‌الحقیقه ذبح حیوانات و خوردن گوشت قدری مخالف رحمت و شفقت است. اگر کسی بتواند به حبوبات و فواکه و روغن‌ها و مغزها از پسته و بادام قناعت کند، البتّه بهتر و خوشتر است.»

«وقتی بیان جمالِ مبارک [بهاءالله] این بود که اگر کسی حیوانات ذبح نکند و به نباتات قناعت نماید البته بهتر است ولی نهی نفرمودند زیرا ممکن نیست که انسان حیوانی نخورد چه که در هر آب و گیاهی و میوه ای حیواناتی که انسان از خوردن ناگزیر است موجود نهایت ضعف و شدّتی دارد.»

جستارهای وابسته

++++++++++++++++

++++++++++++++++

++++

توجه : اکثر مطالب مخصوصاً بخش بهداشت و سلامت این سایت از منابع خارجی تهیه شده و تنها جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارد . از اینرو توصیه تخصصی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به متخصص مربوطه یا پزشک جهت تشخیص و درمان دانست . توصیه جدی و واقعی این است که کاربران برای تشخیص، تسکین و درمان مشکلات حوزه پزشکی و سلامتی ابتدا با پزشک مشورت کنند و در صورت تایید پزشک، از موارد ذکر شده در مقالات استفاده کنند. در غیر این صورت تمامی مسئولیت‌ها برعهده شخص کاربر خواهد بود. درنهایت شرکت پاک گلشن و وب‌سایت http://www.best100plus.net و کلیه سایت های این شرکت مسئولیت هرگونه استفاده از مطالب موجود در این وب سایت یا هر اقدامی که با تکیه بر مطالب این سایت صورت گرفته شده است را از خود سلب می‌کند. اطلاعات بیشتر

+++++

Translate »